Kalendar zdravlja

AKCIJA “DAN OTVORENIH VRATA ZDRAVSTVENIH USTANOVA“ I U KRALJEVU

U nedelju, 07. aprila u periodu od 08:00 do 16:00 časova, Opšta bolnica “Studenica“ i Dom zdravlja Kraljevo su zajedno sproveli akciju besplatnih preventivnih pregleda , čime je obeležen i Svetski dan zdravlja. Akcija je sprovedena u više od 150 zdravstvenih ustanova u Srbiji.

Svi građani, sa ili bez zdravstvenog osiguranja, bili su u prilici da provere nivo šećera u krvi, krvni pritisak, urade EKG i obave pregled kod otorinolaringologa.

Pregledano je ukupno 159 naših sugrađana, od kojih njih 27 nije imalo regulisano zdravstveno osiguranje. Urađeno je 159 EKG pregleda, isto toliko analiza šećera u krvi i merenja krvnog pritiska. Pored toga urađeno je i 128 ORL pregleda.

Interesovanje građana je bilo veliko, kao i u prethodnim, sličnim akcijama, što pokazuje unapređenje javne svesti o značaju prevencije kao najbolje mere za očuvanje zdravlja.

Kako je najavljeno iz Ministarstva zdravlja, akcija “Dan otvorenih vrata zdravstvenih ustanova“ biće nastavljena i u narednom periodu.05 04 03 02 01 06

Dom Zdravlja Kraljevo © 2014