Kalendar zdravlja

CVETNA OAZA NA PEDIJATRIJI

Kažu da cveće ima posebnu snagu. Ono smanjuje stres, iscrpljenost i pojavu bolesti, razvija druželjubivost. Za zaposlene u Službi za zdravstvenu zaštitu dece predškolskog i školskog uzrasta nema sumnje da je tako. Osim uređenog i urednog prostora u svim ordinacijama, službenim prostorijama i čekaonici, poseban utisak odaje velika i cvećem obogaćena terasa sa koje “ puca” pogled na grad s one strane reke. I u negu raznobojnog cveća uključeni su gotovo svi u službi.

“Naše prostorije su izdvojene iz zgrade Poliklinike i ako je već postojala mogućnost da ih ulepšamo, da vreme pauze iskoristimo unutar objekta, zašto da to ne bude mesto gde ćemo se osećati prijatnije. Jer nije slučajno kad se kaže da cveće inspiriše, opušta i nepogrešivo nam poboljšava raspoloženje. Svi smo po koji cvet ovde doneli, posadili i s ljubavlju negujemo, kaže glavna sestra službe, Slavica Radojević.

Lečenje mališana koji ovde dolaze sa svojim roditeljima najvažniji je zadatak celog kolektiva. Kao što cvet čuva svoje latice, tako i zaposleni u Službi za zdravstvenu zaštitu dece predškolskog i školskog uzrasta na poseban način brinu o zdravlju naših najmlađih sugrađana.

Jer baš kao što je cvetu potrebno sunce da to postane, tako je i čoveku potrebna ljubav da postane čovek. U ovoj službi to je očigledno.01 00 03

Dom Zdravlja Kraljevo © 2014