Kalendar zdravlja

DIREKTOR „LEONI“ OBIŠAO VAKCINALNI PUNKT U HALI SPORTOVA U RIBNICI GDE SU SE VAKCINISALI RADNICI OVE VELIKE FABRIKE U KRALJEVU

Građani Kraljeva pokazuju veliku odgovornost  kako prema sebi, tako i prema  drugima, odazvavši se u velikom broju pozivu za imunizaciju, rekao je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić koji je zajedno sa direktorom kompanije Leoni, Pjer Luiđi Đionijem, kao i vd direktorkom Doma zdravlja Kraljevo, msc.dr Mirjanom Krčevinac, obišao vakcinalni punkt u Hali sportova u Ribnici. Naime, danas se na ovom punktu vakcinisao veliki broj radnika Leonija, gde će primiti i 2. dozu nakon određenog vremena.

„Kompanija Leoni je pokrenula ovu inicijativu u svim svojim proizvodnim jedincima u Srbiji gde imamo fabrike, tako i u Kraljevu. Apelujemo na sve naše radnike, ali i na sve druge ljude da se odazovu pozivu za vakcinaciju, jer ćemo samo tako pobediti Koronu. Vi ste privilegovani da imate dostupne 4 vrste vakcine, da mogu građani da biraju koju žele da prime, jer u drugim zemljama, nažalost, nije takva situacija. Ne slušajte one koji govore protiv vakcinacije, već slušajte vaše lekare i vakcinišite se“, rekao je direktor Leonija.

Osim toga što Dom zdravlja Kraljevo zajednički sa Leonijem radi na tome da vakcniše što veći broj njihovih radnika, kao i svih ostalih naših građana, direktorka ove ustanove najavljuje i otvaranje ambulante u okviru ove fabrike:

„Delim sa vama to zadovoljstvo da Dom zdravlja Kraljevo ima odličnu saradnju sa fabrikom Leoni, jer ova kompanija je pokazala svoju visoku društvenu odgovornost budući da će ta ambulanta biti prilagođena ne samo potrebama zaposlenih, već i okolnog stanovništva, rekla je vd dirktora Doma zdravlja Kraljevo, msc.dr Mirjana Krčevinac.

slika 4 slika 1 slika 2 slika 3

VAŽNO OBAVEŠTENJE!!!

RADNO VREME COVID RESPIRATORNO TRIJAŽNE AMBULANTE


Od ponedeljka, 25.1.2021.godine novo radno vreme COVID respiratorno trijažne ambulante je od 9 do 17 časova svakoga dana.


PROMENA RADNOG VREMENA U SLUŽBAMA DOMA ZDRAVLJA KRALJEVO


U Domu zdravlja Kraljevo od sutra, 12. maja 2020.godine važi novo radno vreme. Sve službe vraćaju se na režim rada od pre uvođenja vanrednog stanja, a to znači da će sve službe koje rade u 2 smene raditi od 7 do 13.30 časova i od 13.30 do 20 časova. Služba hitne medicinske pomoći radi uobičajeno 24 časa.
Novo rado vreme važi i za Kovid ambulantu koja će, takođe od sutra, raditi od 9 do 17 časova.


RADNO VREME DOMA ZDRAVLJA KRALJEVO ZA VREME VASKRŠNJIH PRAZNIKA


Dom zdravlja Kraljevo obaveštava da će tokom vaskršnjih praznika Služba za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva, Služba za zdravstvenu zaštitu predškolske i školske dece i Služba stomatološke zdravstvene zaštite raditi od 7.00 do 18 časova.
Od 7 do 13 časova radiće ambulante Mataruška Banja, Ribnica, Ženeva i Ušće, kao i Služba za zdravstvenu zaštitu žena i Služba kućnog lečenja i nege.
Služba za hitnu medicinsku pomoć radi uobičajeno.

Rad trijažne ambulante ( KOVID ambulanta) za respiratorna i febrilna stanja, koja se nalazi u zgradi Medicine rada, je nepromenjen: od 7 do 22 časa.

Brojevi telefona KOL CENTRA Doma zdravlja Kraljevo za odraslo stanovištvo su: 301-672 od 7 do 18 časova i 060/568 29 00 od 18 do 7 časova.

Brojevi telefona KOL CENTRA za decu predškolskog i školskog uzrasta su: 301-578 od 7 do 18 časova i 060/576 22 57 od 18 do 7 časova.


OD DANAS 31.03.2020. 24-ČASOVNO DEŽURSTVO U RESPIRATORNOJ AMBULANTI DOMA ZDRAVLJA KRALJEVO


Odrasli pacijenti sa povišenom temperaturom, sa ili bez simptoma suvog kašlja ili nedostatka vazduha, javljaće se na pregled u ambulantu "Centar", ulica Cara Lazara 63, bez obzira na izabranog lekara. Ambulanta je otvorena radi suzbijanja i sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID 19 i zaštite stanovništva od ove bolesti.

Radno vreme ambulante je 24 časa.

Brojevi telefona su:
036/301-707
060/5762280
060/5762281
060/5762282


OBAVEŠTENJE IZ SLUŽBE KUĆNOG LEČENJA I NEGE


Za izdavanje potvrde o kretanju lica koja neguju nepokretne pacijente 2 puta dnevno, za period zabrane kretanja od 17 do 19 časova, potrebno je javiti se načelniku Službe za kućno lečenje i negu Doma zdravlja Kraljevo, dr Miroslavu Daničiću, na telefon 301-776 ili u prostorijama ove službe i to u periodu od 12.30 do 13.30 časova.
Potrebni su sledeći podaci:
ime, prezime, matični broj i tačna adresa pacijenta
ime, prezime, matični broj, kontakt telefon i adresa negovatelja.


Obaveštenje za roditelje


PEDIJATRI DOMA ZDRAVLJA KRALJEVO, PORED REDOVNOG RADA, DEŽURAĆE U SVOJIM PROSTORIJAMA SVAKOGA DANA OD 18 DO 22 ČASA.


Dom Zdravlja Kraljevo © 2020