Kalendar zdravlja

DOBRA SARADNJA SA MESNIM ZAJEDNICAMA DOPRINOSI I BOLJEM RADU AMBULANTI DOMA ZDRAVLJA

Kažu da nas na svakom koraku prati izazov da neumorno postižemo izvanredne uspehe u poslu. Svaki posao koji koristi čovečanstvu uzvišen je i važan i treba ga pomno obavljati.

03

Jedan od većih uspeha Doma zdravlja Kraljevo je stalno unapređenje rada svih ambulanti, a naročito prigradskih i seoskih. Tako je posle više od jedne decenije ambulanta u Bogutovcu počela da radi svakog radnog dana i to je vest koju su meštani Bogutovca, Bogutovačke Banje, Magliča, Bresnika, Lopatnice, Stanče, Tolišnice i Propljenice dočekali sa nestrpljenjem i oduševljenjem.

Za nas meštane Bogutovca ovo je najlepša vest koju smo mogli da čujemo, kaže Živana Todorić, meštanka Bogutovca i predsednica Udruženja penzionera u ovoj mesnoj zajednici.

„ Više od 10 godina ambulanta nam je radila samo dva dana nedeljno i to nam nije odgovaralo jer u Bogutovcu i okolini živi pretežno staro stanovništvo i lekar nam je potreban svaki dan.  Sada nam je vreme rada ambulante uklopljeno sa autobuskim prevozom, a jednom nedeljno na usluzi nam je i pokretna apoteka, kaže Živana Todorić.

I nije ambulanta u Bogutovcu jedini primer dobre saradnje Doma zdravlja Kraljevo sa mesnim zajednicama. Naime, meštani Miločaja donirali su jednu veoma važnu donaciju matičnoj ambulanti:  EKG aparat, inhalator i pulsni oksimetar ( aparat koji meri koncentraciju kiseonika u krvi kod osoba koje imaju iskompromitovano disanje iz bilo kojih  patoloških razloga).

„Imamo lepu saradnju sa meštanima Miločaja koji su obezbedili ovu značajnu i kvalitetnu donaciju. Oni su takođe najavili da će uvesti video nadzor nad ambulantom koja je izmeštena od centra sela na jednom brežuljku i u vreme kada osoblje ambulante ne radi, dešavalo se da ambulanta bude obijena. Osim toga, meštani su uradili određene popravke na krovu ambulante, rekla je direktorka Doma zdravlja Kraljevo, msc.dr Mirjana Krčevinac.

Ovi primeri dobre saradnje učvršćuju vezu zdravstvenog osoblja i lokalnog stanovništva, što daje garanciju i nadu za budući  bolji i kvalitetniji rad ambulanti Doma zdravlja Kraljevo.

02 00 01

Dom Zdravlja Kraljevo © 2014