Kalendar zdravlja

NACIONALNI KONGRES GASTRO-HIRURŠKOG KLUBA U VRNJAČKOJ BANJI

Nacionalni 6. Kongres Gastro-hirurškog kluba, sa međunarodnim učešćem, biće održan od 25. do 26.oktobra u Vrnjačkoj Banji u hotelu „Tonanti“. Kongres je akreditovao Zdravstveni savet Republike Srbije i pasivnim slušaocima obezbediće 8 bodova.

Sada već davne 1997.godine održan je 1. Kongres Gastro- hirurškog kluba sa idejom da na istom mestu spoji hirurge i gastroenterologe iz zemlje i regiona, da bi zajednički razmotrili aktuelne teme iz ove dve oblasti. Ideja se pokazala kao interesantna i praktična, o čemu govori veliki broj posetilaca koji su učestvovali na prethodnim susretima. Tadašnji osnivači i organizatori bili su akademik prof.dr Predrag Peško, prof.dr Miroslav Milićević, mr.sci.med.dr Zvonimir Veselinović i mr.sci.med.dr Zoran Stojanović.

Poslednji ovakav kongres održan je pre 12 godina. Na česta pitanja mnogih koji se sećaju uspeha prethodnih susreta Gastro hirurškog kluba, koji je okarakterisan kao skup sa aktuelnim i zanimljivim temama, izvrsnim debatama i odličnim finalnim zaključcima, odgovorilo se organizacijom novog, ovogodišnjeg, na kojem će učestvovati eminentni predavači iz zemlje i inostranstva.

Organizatori su Udruženje hirurga „Studenica“ Kraljevo, u saradnji sa Srpskim lekarskim društvom, Evropskim udruženjem za digestivnu hirurgiju, Udruženjem instrumentara i medicinskih sestara-tehnčara na sterlilizaciji i Udruženjem medicinskih sestara-tehničara Srbije.

Dom Zdravlja Kraljevo © 2014