Kalendar zdravlja

NOVA SANITETSKA VOZILA ZA DOM ZDRAVLJA KRALJEVO – DONACIJA MINISTARSTVA ZDRAVLJA

U okviru nabavke vrednosti više od 15 miliona evra, zdravstvenim centrima u Srbiji dodeljeno je ukupno 329 najmodernijih i najsavremenijih sanitetskih vozila, od kojih su 2 namenjena Domu zdravlja Kraljevo. Jedno vozilo koristiće se za prevoz pacijenata na dijalizi,  dok je drugo menadžment Doma zdravlja Kraljevo opredelio za ambulantu Ušće.

Za nas je ovo važna donacija i nadogradnja u voznom parku naše ustanove, rekla je vd direktora Doma zdravlja Kraljevo, msc.dr Mirjana Krčevinac istakavši da je od 2019.godine do danas ova ustanova donacijom dobila 9 novih sanitetskih vozila.

„U razmaku od nekoliko meseci dobili smo čak  2 donacije – jedno je donacija grada Kraljeva ( putničko vozilo) i ovo sada od Ministarstva zdravlja, na čemu smo im veoma zahvalni. Mi smo naš vozni park time umnogome unapredili, prevashodno se to odnosi Službu hitne medicinske pomoći, Službu kućnog lečenja i na Dijalizu. Odlučili smo da jedno sanitetsko vozilo namenimo ambulanti Ušće, jer im je preko potrebno i zbog obima posla i zbog razuđenisti terena koji pokriva, „ kazala je vd direktorka Krčevinac.

Ambulanti Ušće ovo vozilo će biti od ogromnog značaja, kaže dr Dragoslav Dugalić, šef ambulante i dodaje:

„Pokrivamo veliki teren, od Rudna do Mlanče. Tu je Ibarska magistrala, pacijenti iz udesa često zovu nas, patologija je raznovrsna i zato smo zahvalni menadžmentu, ali i Ministarstvu zdravlja jer će ovo vozilo pre svega biti od koristi pacijentima.“

U ovom trenutku oko 70 pacijenata sa teritorije grada Kraljeva je na hemodijaliznoj terapiji.  Dr Radomomir Žarković, šef Službe za hemodijalizu, se zahvalio i Domu zdravlja Kraljevo  i Ministarstvu zdravlja na donaciji i istakao:

„Novo vozilo obezbeđuje pouzdan i siguran transport pacijenata na dijalizu jer mnogi od njih na terapiju dolazi iz udaljenih mesta. Svakako će novo vozilo unaprediti kvalitet rada i udobnost pacijentima.“

U međuvremenu Domu zdravlja Kraljevo stigla je još jedna dobra vest. Naime na konkursu  Ministarstva pravde za dobijanje sredstava iz tzv.oportuniteta, ova ustanova će dobiti, prfema projektu, 3 200 000 dinara za nabaku ginekološke opreme. Služba za zdravstvenu zaštitu žena će uskoro biti opremljena jednim novim ultrazvučnim aparatom i kolposkopom. I to je svakako jedan korak napred u kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga.

4 3 2 6 5 1

VAŽNO OBAVEŠTENJE!!!

RADNO VREME COVID RESPIRATORNO TRIJAŽNE AMBULANTE


Od ponedeljka, 25.1.2021.godine novo radno vreme COVID respiratorno trijažne ambulante je od 9 do 17 časova svakoga dana.


PROMENA RADNOG VREMENA U SLUŽBAMA DOMA ZDRAVLJA KRALJEVO


U Domu zdravlja Kraljevo od sutra, 12. maja 2020.godine važi novo radno vreme. Sve službe vraćaju se na režim rada od pre uvođenja vanrednog stanja, a to znači da će sve službe koje rade u 2 smene raditi od 7 do 13.30 časova i od 13.30 do 20 časova. Služba hitne medicinske pomoći radi uobičajeno 24 časa.
Novo rado vreme važi i za Kovid ambulantu koja će, takođe od sutra, raditi od 9 do 17 časova.


RADNO VREME DOMA ZDRAVLJA KRALJEVO ZA VREME VASKRŠNJIH PRAZNIKA


Dom zdravlja Kraljevo obaveštava da će tokom vaskršnjih praznika Služba za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva, Služba za zdravstvenu zaštitu predškolske i školske dece i Služba stomatološke zdravstvene zaštite raditi od 7.00 do 18 časova.
Od 7 do 13 časova radiće ambulante Mataruška Banja, Ribnica, Ženeva i Ušće, kao i Služba za zdravstvenu zaštitu žena i Služba kućnog lečenja i nege.
Služba za hitnu medicinsku pomoć radi uobičajeno.

Rad trijažne ambulante ( KOVID ambulanta) za respiratorna i febrilna stanja, koja se nalazi u zgradi Medicine rada, je nepromenjen: od 7 do 22 časa.

Brojevi telefona KOL CENTRA Doma zdravlja Kraljevo za odraslo stanovištvo su: 301-672 od 7 do 18 časova i 060/568 29 00 od 18 do 7 časova.

Brojevi telefona KOL CENTRA za decu predškolskog i školskog uzrasta su: 301-578 od 7 do 18 časova i 060/576 22 57 od 18 do 7 časova.


OD DANAS 31.03.2020. 24-ČASOVNO DEŽURSTVO U RESPIRATORNOJ AMBULANTI DOMA ZDRAVLJA KRALJEVO


Odrasli pacijenti sa povišenom temperaturom, sa ili bez simptoma suvog kašlja ili nedostatka vazduha, javljaće se na pregled u ambulantu "Centar", ulica Cara Lazara 63, bez obzira na izabranog lekara. Ambulanta je otvorena radi suzbijanja i sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID 19 i zaštite stanovništva od ove bolesti.

Radno vreme ambulante je 24 časa.

Brojevi telefona su:
036/301-707
060/5762280
060/5762281
060/5762282


OBAVEŠTENJE IZ SLUŽBE KUĆNOG LEČENJA I NEGE


Za izdavanje potvrde o kretanju lica koja neguju nepokretne pacijente 2 puta dnevno, za period zabrane kretanja od 17 do 19 časova, potrebno je javiti se načelniku Službe za kućno lečenje i negu Doma zdravlja Kraljevo, dr Miroslavu Daničiću, na telefon 301-776 ili u prostorijama ove službe i to u periodu od 12.30 do 13.30 časova.
Potrebni su sledeći podaci:
ime, prezime, matični broj i tačna adresa pacijenta
ime, prezime, matični broj, kontakt telefon i adresa negovatelja.


Obaveštenje za roditelje


PEDIJATRI DOMA ZDRAVLJA KRALJEVO, PORED REDOVNOG RADA, DEŽURAĆE U SVOJIM PROSTORIJAMA SVAKOGA DANA OD 18 DO 22 ČASA.


Dom Zdravlja Kraljevo © 2020