Kalendar zdravlja

NOVA VOZILA DOMU ZDRAVLJA KRALJEVO

Sredstvima iz budžeta grada koja su opredeljena za primarnu zdravstvenu zaštitu kupljena su dva nova vozila, “Dacia sandero“ i „Dacia doker“, koje je danas gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, predao na korišćenje Domu zdravlja Kraljevo.
“ Zahvaljujući rastu prihoda koje imamo mi možemo da izdvojimo novac i pomognemo našoj primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Prilikom planiranja ovogodišnjeg budžeta odlučili smo da kupimo dva vozila koja danas Domu zdravlja Kraljevo predajemo na korišćenje , rekao je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.
Od 2014. godine kada je Dom zdravlja Kraljevo izašao iz sistema Zdravstvenog centra, grad Kraljevo je kupio šest novih vozila koja prestavljaju veliku pomoć za pacijente i medicinsko osoblje, kazala je direktorka DZ Kraljevo,msc.dr Mirjana Krčevinac.
“Veliko nam je zadovoljstvo da smo dobili od grada ova dva automobila, a za naredni period očekujemo i na dobrom smo putu da za potrebe Službe hitne pomoći obezbedimo jedno sanitetsko vozilo, dodala je dr Krčevinac.
Primopredaji vozila prisustvovali su i pacijenti na dijalizi koji su izrazili veliko zadovoljstvo jer će im sada prevoz biti neuporedivo udobniji.
Nova vozila koja su plaćena 2.4 miliona dinara, biće na raspolaganju Službi kućnog lečenja, a drugo će se koristiti za prevoz pacijenata na hemodijalizu.

 05 04 03 02 0100

Dom Zdravlja Kraljevo © 2014