Kalendar zdravlja

ODRŽANA KOMEMORATIVNA SEDNICA POVODOM SMRTI DR JASNE AVRAMOVIĆ

00

U velikoj sali Opšte bolnice „Studenica“ održana je komemorativna sednica povodom smrti dr Jasne Avramović, dugogodišnjeg pedijatra u Službi za zdravstvenu zaštitu predškolske i školske dece Doma zdravlja Kraljevo. Od dr Avramović oprostili su se porodica, prijatelji i kolege.
„ Veličina duha kojom je plenila ulivali su nadu da nije toliko bolesna. O svojoj bolesti govorila je malo, a pažnju je poklanjala svojim malim pacijentima i nesebično se davala“, rekla je dr Nataša Milenković, načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu predškolske i školske dece.
Prigodnim rečima od svoje koleginice oprostio se i dr Miloš Gostiljac, pedijatar, kao i direktorka Doma zdravlja Kraljevo msc.dr Mirjana Krčevinac.
„Jasna je ostavila našu ustanovu kada je najviše mogla da pruži. Kraljevačko zdravstvo će osetiti nedostatak jednog ovakvog stručnjaka, a u sećanju će dugo deci kojima je nesebično pružala pomoć, kao i njihovim roditeljima.“
Doktorka Jasna Avramović rođena je 8.avgusta 1964.godine u Kraljevu. Medicinski fakultet završila je u Beogradu, zasnovala radni odnos u Zdravstvenom centru „Studenica“ 1992.godine. Specijalizaciju iz pedijatrije završila je 2003.godine. Iza sebe je ostavila supruga, sina i ćerku. Sahranjena je na starom gradskom groblju.

01

Dom Zdravlja Kraljevo © 2014