Kalendar zdravlja

PRIJEM ZA MLADE LEKARE U PALATI SRBIJE. NA PRIJEMU I LEKARI IZ DOMA ZDRAVLJA KRALJEVO

Svečani prijem za oko 1 000 mladih lekara organizovan je u Palati Srbija, koji su im priredili predsednica Vlade Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Među njima je i šestoro lekara iz Doma zdravlja Kraljevo. To su: Miroslav Radulović, Jelena Milašinović, Jelena Milošević, Katica Mačužić Marković, Danijela Janković Petrović i Ivana Ivanović.

Iako su ovi lekari u radnom odnosu na određeno vreme, zahavljujući Vladi Republike Srbije, odvojena su sredstva i RFZO i lokalne samouprave za njihovo radno angažovanje.

„Drago mi je da sam bio na koktelu priređenom u čast rezultata rada Ministarstva zdravlja i Vlade Republike Srbije koji su vidljivi na svakom koraku. Bio sam sa svojim klegama iz naseg Doma zdravlja i u društvu ogromnog broja doktora iz cele Srbije, zaposlenih u pretodne 3 godine, rekao je dr Miroslav Radulović, lekar opšte medicine iz Doma zdravlja Kraljevo.

„Počastvovana sam jer sam prisustvovala jednom nesvakidašnjem događaju. Preko hiljadu mojih kolega iz svih gradova Srbije pokazali su koliko se srpska Vlada trudi da ova zemlja osposobi mlade kadrove, oformi nove stručne ljude, specijaliste raznih oblasti, koji će biti budućnost ove zemlje. Čat mi je bila i zadovoljstvo da budem deo tog tima i da učestvujem u stvaranju nove i uspešnije Srbije, kaže dr Jelena Milošević, lekar opšte medicine u Domu zdravlja Kraljevo

Premijerka Brnabić, obraćajući se mladim lekarima, rekla je da su izabrali najhumaniji poziv, da Srbija računa na njih i da oni mogu da računaju na Srbiju.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je posebno ponosan, jer je tokom godine zaposleno 1.106 lekara,a nova radna mesta lekare očekuju i u 2018.02 01 03

Dom Zdravlja Kraljevo © 2014