Kalendar zdravlja

SVE MANJE PAŽNJE PREMA DECI, SVE VIŠE AGRESIJE

„Agresija u školama kod adolescenata“ naziv je predavanja koje je učenicima i profesorima Mašinsko tehničke škole održao dr Miloš Gostiljac, pedijatar Doma zdravlja Kraljevo. Predavanje je održano da bi srednjoškolcima približili preventivno delovanje i ukazali na značaj ove teme. Predavanju je prisustvovala i načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu dece predškolskog i školskog uzrasta, dr Nataša Milenković, istakavši da deci treba posvetiti veliku pažnju, osluškivati njihove potrebe i pratiti njihovo odrastanje.

„ Moderne tehnologije odvlače mnogo pažnje, te roditelji često i ne primećuju koliko malo pažnje posvećuju deci. U okviru Doma zdravlja Kraljevo radi Savetovalište za mlade gde oni mogu da se jave i da sa pedijatrom, ginekologom i psihologom podele sve svoje probleme“, izjavila je dr Milenković.

Agresija kod adolescenata je multidisciplinarna tema. Agresija je sve češća, te se postavlja pitanje šta je uzrok tome. S obzirom da, kako navodi dr Miloš Gostiljac, roditelji sve manje vremena provode sa svojom decom zbog prezaposlenosti, oni su sve češće okrenuti sami sebi.

„Poznati smo, nažalost, kao narod koji generiše agresivnost i zbog povećanja agresije na lokalnom nivou mi smo dužni da damo određene odgovore. Imamo zadatak prema generacijama koje stasavaju da ostavimo žig za buduća pokolenja, da pokušamo da prevaziđemo te negativnosti koje se sada pojavljuju, smatra dr Gostiljac.

Predavanja o agresiji kod adolescenata, dr Miloša Gostiljca, već su održana u nekoliko škola na teritoriji grada Kraljeva i biće nastavljana i u narednom periodu.

02 04 05 06 01 03

Dom Zdravlja Kraljevo © 2014