Kalendar zdravlja

POČELA KAMPANJA PREVENCIJE KARDIOVASKULARNIH BOLESTI

U Domu zdravlja Kraljevo realizuje se projekat Ministarstva zdravlja „Povećanja obuhvata skriningom osoba u riziku od nastajanja kardiovaskularnih bolesti“ koji ima za cilj da podstakne i motiviše deo stanovništva da se češće odazivaju na lekarske preglede. Reč je o projektu koji je usmeren na unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i čvrsto opredeljenje je da se kvalitet zdravstvene usluge u primarnoj zdravstvenoj zaštiti dodatno unapredi. Finansijska sredstva i podrška sprovođenju programa grantova za projekte usmerene na unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti obezbeđeni su u okviru „Drugog projekta razvoja zdravstva Srbije“ Ministarstva zdravlja i Svetske banke.
U okviru ove kampanje, na regionalnoj Televiziji Kraljevo u narednih 12 meseci radiće se serijal emisija i u svakoj će lekari, koji su uključeni u projekat, govoriti o kardiovaskularnim boestima i njihovoj prevenciji, kao i o razlozima nastanka.
U prvoj emisiji, koja će biti emitovana 18. januara od 20 časova, gost je direktorka Doma zdarvlja Kraljevo, msc.dr Mirjana Krčevinac.

Dom Zdravlja Kraljevo © 2014