Календар здравља

ПОЧЕЛА КАМПАЊА ПРЕВЕНЦИЈЕ КАРДИОВАСКУЛАРНИХ БОЛЕСТИ

У Дому здравља Краљево реализује се пројекат Министарства здравља „Повећања обухвата скринингом особа у ризику од настајања кардиоваскуларних болести“ који има за циљ да подстакне и мотивише део становништва да се чешће одазивају на лекарске прегледе. Реч је о пројекту који је усмерен на унапређење квалитета здравствених услуга у примарној здравственој заштити и чврсто опредељење је да се квалитет здравствене услуге у примарној здравственој заштити додатно унапреди. Финансијска средства и подршка спровођењу програма грантова за пројекте усмерене на унапређење квалитета здравствених услуга у примарној здравственој заштити обезбеђени су у оквиру „Другог пројекта развоја здравства Србије“ Министарства здравља и Светске банке.
У оквиру ове кампање, на регионалној Телевизији Краљево у наредних 12 месеци радиће се серијал емисија и у свакој ће лекари, који су укључени у пројекат, говорити о кардиоваскуларним боестима и њиховој превенцији, као и о разлозима настанка.
У првој емисији, која ће бити емитована 18. јануара од 20 часова, гост је директорка Дома здарвља Краљево, мсц.др Мирјана Крчевинац.

Dom Zdravlja Kraljevo © 2014