Календар здравља

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!!!

OD DANAS 31.03.2020. 24-ČASOVNO DEŽURSTVO U RESPIRATORNOJ AMBULANTI DOMA ZDRAVLJA KRALJEVO


Odrasli pacijenti sa povišenom temperaturom, sa ili bez simptoma suvog kašlja ili nedostatka vazduha, javljaće se na pregled u ambulantu "Centar", ulica Cara Lazara 63, bez obzira na izabranog lekara. Ambulanta je otvorena radi suzbijanja i sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID 19 i zaštite stanovništva od ove bolesti.

Radno vreme ambulante je 24 časa.

Brojevi telefona su:
036/301-707
060/5762280
060/5762281
060/5762282


ОБАВЕШТЕЊЕ ИЗ СЛУЖБЕ КУЋНОГ ЛЕЧЕЊА И НЕГЕ


За издавање потврде о кретању лица која негују непокретне пацијенте 2 пута дневно, за период забране кретања од 17 до 19 часова, потребно је јавити се начелнику Службе за кућно лечење и негу Дома здравља Краљево, др Мирославу Даничићу, на телефон 301-776 или у просторијама ове службе и то у периоду од 12.30 до 13.30 часова.
Потребни су следећи подаци:
име, презиме, матични број и тачна адреса пацијента
име, презиме, матични број, контакт телефон и адреса неговатеља.


Обавештење за родитеље


ПЕДИЈАТРИ ДОМА ЗДРАВЉА КРАЉЕВО, ПОРЕД РЕДОВНОГ РАДА, ДЕЖУРАЋЕ У СВОЈИМ ПРОСТОРИЈАМА СВАКОГА ДАНА ОД 18 ДО 22 ЧАСА.


О нама

[fusion_text]

Дом здравља Краљево пружа услуге примарне здравствене заштите за око 140.000 становника који живе на територији Града Краљева. У Дому здравља у  Служби опште медицине ради 60 тимова у 25 амбуланти у Краљеву и једној здравственој станици у Ушћу. Поред тога при нашем Дому здравља веома успешно функционишу: Служба за здравствену заштиту деце, Служба за здравствену заштиту жена, Служба за кућно лечење, Медицина рада, Превентивни центар и Саветовалиште за младе. Обзиром да смо посебно препознали заначај примарне здравствене заштите ми смо у сарадњи са Међународним комитетом Црвеног крста и Министарства здравља у периоду од 2002. до 2005. године развијали модел „изабрани лекар“ који се касније шири и примењује на све домове здравља у Србији. regionИзабрани лекар представља основу за суштинску реформу примарне здравствене заштите, пре свега у погледу начина финансирања познат као капитација. Капитација подразумева једнаку шансу и за државне и за приватне здравствене установе у примарном сектору, она уводи конкуренцију, доприноси ефикасности и квалитету у пружању здравствених услуга. Капитација је далеко праведнији и рационалнији систем финансирања од линеарног какав је данас код нас. Примена капитације захтева довољно знања и искуства и озбиљан стручни тим као и промену законодавства за рад и радне односе.

Много је других програма у којима је наш Дом здравља активно учествовао и исте споводио а све у циљу унапређења примарне здравствене заштите. У нашем Дому здравља највећи број корисника и у највећем обиму задовољава своје потребе за очувањем здравља а они корисници који имају потребу за услуге на секундарном нивоу веома једноставно остварују исте потребе преко специјалистичко-консултативних амбуланти и одељења Опште болнице.

[/fusion_text]

Dom Zdravlja Kraljevo © 2020