Kalendar zdravlja

USPEŠNA 2019.GODINA ZA DOM ZDRAVLJA KRALJEVO

Kraj godine je uvek prava prilika za sumiranje rezultata rada u godini koja je na izmaku. Tako je i u Domu zdravlja Kraljevo priređen tradicionalni prednovogodišnji koktel na kojem se okupio deo zaposlenih ( načelnici, glavne sestre, načelnici i šefovi nemedicinskog sektora, predsednici reprezentativnih sindikata, predsednica kraljevačke podružnce SLD), ali i gradonačelnik grada Kraljeva, dr Predrag Terzić, članovi Upravnog i Nadzornog odbora u ustanovi. Prigodnim rečima obratila se direktorka Doma zdravlja Kraljevo, msc.dr Mirjana Krčevinac, isatakvši da je 2019.godina bila više nego uspešna za Dom zdravlja:

„Izuzetan je uspeh kada je bilans na kraju godine pozitivan, što znači da smo poslovali bez gubitaka, a to sve govori u prilog činjenici da je Dom zdravlja ustanova koja beleži samo dobre rezultate i da smo po tome prepoznatljivi i van Kraljeva“.

U toku kalendarske 2019.godine odvijale su se brojne aktivnosti na polju unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite, usavršavanja kadra, zdravstvene prosvećenosti stanovništva itd.

„Obeležili smo gotovo sve važne datume u kalendaru Svetske zdravstvene organizacije:  „Evropska nedelja prevencije raka grlića materice“, „Mesec borbe protiv malignih bolesti“, „Nedelju zdravlja usta i zuba“, „Mesec zdrave hrane“,  Svetski dan srca, Svetski dan borbe protiv HIV/AIDS, Nacionalu nedelju dojenja i tako dalje. Učestvovali smo u akciji besplatnih preventivnih pregleda pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, a neke smo sami organizovali van ustanove u cilju bolje dostupnosti zdravstvenih usluga našim sugrađanima“, dodala je dr Krčevinac.

Dom zdravlja Kraljevo, na predlog više udruženja, na Kraljevdan dobio diplomu zaslužne ustanove za 2019.godinu i to je ono zbog čega smo veoma ponosni, istakla je direktorka Krčevinac. Možda i najznačajnji događaj u ovoj godini je donacija koju je Dom zdravlja Kraljevo dobio od čuvenog srpskog dobrotvora Milomira Glavčića. Naime, gospodin Glavčić donirao je 35 500 evra za kupovinu novog sanitetskog vozila za Službu hitne medicinske pomoći.

„Početkom godine je  najavljena, a u maju počela rekonstrukcija ambulante Ribnica. Sredstva od 40 miliona dinara obezbedila je Evropska investiciona banka. Oko 9 000 kartona, kompletan inventar i medicinsku opremu izmestili smo u zgradu Medicine rada, koja za pacijente sa područja Ribnice i okoline radi neometano svakog radnog dana od 7 do 20 časova, kao i vikendom pre podne. Budući da su radovi završeni, očekujemo uskoro i useljenje u novu ambulantu u kojoj će raditi i pedijatar, jer na području MZ Ribnica živi veliki broj dece predškolskog i školskog uzrasta. Takođe smo, sredstvima iz budžeta grada Kraljeva, opredeljena za primarnu zdravstvenu zaštitu, kupili dva nova vozila „Dacia sandero“ i „Dacia doker“, ukupne vrednosti  2,4 miliona dinara. Pred kraj godine Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar uručio je ugovore o finansiranju i realizaciji projekata  usmerenih na unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti za 83 doma zdravlja, ukupne vrednosti 270.000.000 dinara odnosno 2,3 miliona evra. Među njima je i Dom zdravlja Kraljevo. „Naziv  našeg projekta je „Povećanja obuhvata skriningom osoba u riziku od nastajanja kardiovaskularnih bolesti“ koji ima za cilj da podstaknemo, motivišemo i obavimo skrining za deo stanovništva koje je u najvećem riziku, a nerado se odaziva na lekarske pozive tj. najređe dolaze kod lekara,“ istakla je dr Krčevinac.

I ove godine u oktobru počela je vakcinacija protiv gripa. Zbog velikog interesovanja sugrađana, svih 4 000 doza opredeljenih za Dom zdravlja Kraljevo potrošeno je u kratkom roku. Nakon otvaranja civilnog aerodroma „Morava“ u Lađevcima, u danima kada su letovi, angažovane su ekipe Službe hitne medicinske pomoći koje pružaju medicisnku podršku. Važno je napomenuti i to da je u Službi za zdravstvenu zašititu dece predškolskog i školskog uzrasta uvedena nova zdravstvena usluga – ultrazvučni pregled kukova kod novorođenčadi.  I ove godine među 100 najboljih diplomaca medicinskog fakulteta u Srbiji je i doktorka iz Kraljeva, koja je radni  odnos na određeno zasnovala u Domu zdravlja Kraljevo, budući da naša ustanova prepoznaje kvalitetan kadar i daje priliku najboljim diplomcima da ovde zasnuju radni odnos.

Svake godine Dom zdravlja Kraljevo nagradi i pohvali zaposlene koji su dali doprinos i uložili veće napore od uobičajenih, a koji su doveli do unapređenja rada Doma zdravlja i njegove promocije. Ove godine to je dr Snežana Knežević, specijalista opše medicine koja je na svetskom skupu lekara opšte medicine „WONCA“ proglašena za pobednicu za evropski region.

Ovaj skup bio je prilika da  Dom zdravlja uruči Milomiru Glavčiću zahvalnicu za humanost i čovečnost, koju je u njegovo ime primio bliski rođak, Goran Glavčić.

Planovi za narednu godinu koji se odnose na Dom zdravlja Kraljevo odvijaće se u zavisnosti od okolnosti, budući da naredne godine predstoji ponovno spajanje u Zdravstveni centar.

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

VAŽNO OBAVEŠTENJE!!!

RADNO VREME COVID RESPIRATORNO TRIJAŽNE AMBULANTE


Od ponedeljka, 25.1.2021.godine novo radno vreme COVID respiratorno trijažne ambulante je od 9 do 17 časova svakoga dana.


PROMENA RADNOG VREMENA U SLUŽBAMA DOMA ZDRAVLJA KRALJEVO


U Domu zdravlja Kraljevo od sutra, 12. maja 2020.godine važi novo radno vreme. Sve službe vraćaju se na režim rada od pre uvođenja vanrednog stanja, a to znači da će sve službe koje rade u 2 smene raditi od 7 do 13.30 časova i od 13.30 do 20 časova. Služba hitne medicinske pomoći radi uobičajeno 24 časa.
Novo rado vreme važi i za Kovid ambulantu koja će, takođe od sutra, raditi od 9 do 17 časova.


RADNO VREME DOMA ZDRAVLJA KRALJEVO ZA VREME VASKRŠNJIH PRAZNIKA


Dom zdravlja Kraljevo obaveštava da će tokom vaskršnjih praznika Služba za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva, Služba za zdravstvenu zaštitu predškolske i školske dece i Služba stomatološke zdravstvene zaštite raditi od 7.00 do 18 časova.
Od 7 do 13 časova radiće ambulante Mataruška Banja, Ribnica, Ženeva i Ušće, kao i Služba za zdravstvenu zaštitu žena i Služba kućnog lečenja i nege.
Služba za hitnu medicinsku pomoć radi uobičajeno.

Rad trijažne ambulante ( KOVID ambulanta) za respiratorna i febrilna stanja, koja se nalazi u zgradi Medicine rada, je nepromenjen: od 7 do 22 časa.

Brojevi telefona KOL CENTRA Doma zdravlja Kraljevo za odraslo stanovištvo su: 301-672 od 7 do 18 časova i 060/568 29 00 od 18 do 7 časova.

Brojevi telefona KOL CENTRA za decu predškolskog i školskog uzrasta su: 301-578 od 7 do 18 časova i 060/576 22 57 od 18 do 7 časova.


OD DANAS 31.03.2020. 24-ČASOVNO DEŽURSTVO U RESPIRATORNOJ AMBULANTI DOMA ZDRAVLJA KRALJEVO


Odrasli pacijenti sa povišenom temperaturom, sa ili bez simptoma suvog kašlja ili nedostatka vazduha, javljaće se na pregled u ambulantu "Centar", ulica Cara Lazara 63, bez obzira na izabranog lekara. Ambulanta je otvorena radi suzbijanja i sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID 19 i zaštite stanovništva od ove bolesti.

Radno vreme ambulante je 24 časa.

Brojevi telefona su:
036/301-707
060/5762280
060/5762281
060/5762282


OBAVEŠTENJE IZ SLUŽBE KUĆNOG LEČENJA I NEGE


Za izdavanje potvrde o kretanju lica koja neguju nepokretne pacijente 2 puta dnevno, za period zabrane kretanja od 17 do 19 časova, potrebno je javiti se načelniku Službe za kućno lečenje i negu Doma zdravlja Kraljevo, dr Miroslavu Daničiću, na telefon 301-776 ili u prostorijama ove službe i to u periodu od 12.30 do 13.30 časova.
Potrebni su sledeći podaci:
ime, prezime, matični broj i tačna adresa pacijenta
ime, prezime, matični broj, kontakt telefon i adresa negovatelja.


Obaveštenje za roditelje


PEDIJATRI DOMA ZDRAVLJA KRALJEVO, PORED REDOVNOG RADA, DEŽURAĆE U SVOJIM PROSTORIJAMA SVAKOGA DANA OD 18 DO 22 ČASA.


Dom Zdravlja Kraljevo © 2020