Календар здравља

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!!!

ПРОМЕНА РАДНОГ ВРЕМЕНА У СЛУЖБАМА ДОМА ЗДРАВЉА КРАЉЕВО


У Дому здравља Краљево од сутра, 12. маја 2020.године важи ново радно време. Све службе враћају се на режим рада од пре увођења ванредног стања, а то значи да ће све службе које раде у 2 смене радити од 7 до 13.30 часова и од 13.30 до 20 часова. Служба хитне медицинске помоћи ради уобичајено 24 часа.
Ново радо време важи и за Ковид амбуланту која ће, такође од сутра, радити од 9 до 17 часова.


РАДНО ВРЕМЕ ДОМА ЗДРАВЉА КРАЉЕВО ЗА ВРЕМЕ ВАСКРШЊИХ ПРАЗНИКА


Дом здравља Краљево обавештава да ће током васкршњих празника Служба за здравствену заштиту одраслог становништва, Служба за здравствену заштиту предшколске и школске деце и Служба стоматолошке здравствене заштите радити од 7.00 до 18 часова.
Од 7 до 13 часова радиће амбуланте Матарушка Бања, Рибница, Женева и Ушће, као и Служба за здравствену заштиту жена и Служба кућног лечења и неге.
Служба за хитну медицинску помоћ ради уобичајено.

Рад тријажне амбуланте ( КОВИД амбуланта) за респираторна и фебрилна стања, која се налази у згради Медицине рада, је непромењен: од 7 до 22 часа. Бројеви телефона су:

036/301-707
060/576 22 80
060/576 22 81
060/576 22 82

Бројеви телефона КОЛ ЦЕНТРА Дома здравља Краљево за одрасло становиштво су: 301-672 од 7 до 18 часова и 060/568 29 00 од 18 до 7 часова.

Бројеви телефона КОЛ ЦЕНТРА за децу предшколског и школског узраста су: 301-578 од 7 до 18 часова и 060/576 22 57 од 18 до 7 часова.


OD DANAS 31.03.2020. 24-ČASOVNO DEŽURSTVO U RESPIRATORNOJ AMBULANTI DOMA ZDRAVLJA KRALJEVO


Odrasli pacijenti sa povišenom temperaturom, sa ili bez simptoma suvog kašlja ili nedostatka vazduha, javljaće se na pregled u ambulantu "Centar", ulica Cara Lazara 63, bez obzira na izabranog lekara. Ambulanta je otvorena radi suzbijanja i sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID 19 i zaštite stanovništva od ove bolesti.

Radno vreme ambulante je 24 časa.

Brojevi telefona su:
036/301-707
060/5762280
060/5762281
060/5762282


ОБАВЕШТЕЊЕ ИЗ СЛУЖБЕ КУЋНОГ ЛЕЧЕЊА И НЕГЕ


За издавање потврде о кретању лица која негују непокретне пацијенте 2 пута дневно, за период забране кретања од 17 до 19 часова, потребно је јавити се начелнику Службе за кућно лечење и негу Дома здравља Краљево, др Мирославу Даничићу, на телефон 301-776 или у просторијама ове службе и то у периоду од 12.30 до 13.30 часова.
Потребни су следећи подаци:
име, презиме, матични број и тачна адреса пацијента
име, презиме, матични број, контакт телефон и адреса неговатеља.


Обавештење за родитеље


ПЕДИЈАТРИ ДОМА ЗДРАВЉА КРАЉЕВО, ПОРЕД РЕДОВНОГ РАДА, ДЕЖУРАЋЕ У СВОЈИМ ПРОСТОРИЈАМА СВАКОГА ДАНА ОД 18 ДО 22 ЧАСА.


УСПЕШНА 2019.ГОДИНА ЗА ДОМ ЗДРАВЉА КРАЉЕВО

Крај године је увек права прилика за сумирање резултата рада у години која је на измаку. Тако је и у Дому здравља Краљево приређен традиционални предновогодишњи коктел на којем се окупио део запослених ( начелници, главне сестре, начелници и шефови немедицинског сектора, председници репрезентативних синдиката, председница краљевачке подружнце СЛД), али и градоначелник града Краљева, др Предраг Терзић, чланови Управног и Надзорног одбора у установи. Пригодним речима обратила се директорка Дома здравља Краљево, мсц.др Мирјана Крчевинац, исатаквши да је 2019.година била више него успешна за Дом здравља:

„Изузетан је успех када је биланс на крају године позитиван, што значи да смо пословали без губитака, а то све говори у прилог чињеници да је Дом здравља установа која бележи само добре резултате и да смо по томе препознатљиви и ван Краљева“.

У току календарске 2019.године одвијале су се бројне активности на пољу унапређења квалитета здравствене заштите, усавршавања кадра, здравствене просвећености становништва итд.

„Обележили смо готово све важне датуме у календару Светске здравствене организације:  „Европска недеља превенције рака грлића материце“, „Месец борбе против малигних болести“, „Недељу здравља уста и зуба“, „Месец здраве хране“,  Светски дан срца, Светски дан борбе против ХИВ/АИДС, Националу недељу дојења и тако даље. Учествовали смо у акцији бесплатних превентивних прегледа под покровитељством Министарства здравља, а неке смо сами организовали ван установе у циљу боље доступности здравствених услуга нашим суграђанима“, додала је др Крчевинац.

Дом здравља Краљево, на предлог више удружења, на Краљевдан добио диплому заслужне установе за 2019.годину и то је оно због чега смо веома поносни, истакла је директорка Крчевинац. Можда и најзначајнји догађај у овој години је донација коју је Дом здравља Краљево добио од чувеног српског добротвора Миломира Главчића. Наиме, господин Главчић донирао је 35 500 евра за куповину новог санитетског возила за Службу хитне медицинске помоћи.

„Почетком године је  најављена, а у мају почела реконструкција амбуланте Рибница. Средства од 40 милиона динара обезбедила је Европска инвестициона банка. Око 9 000 картона, комплетан инвентар и медицинску опрему изместили смо у зграду Медицине рада, која за пацијенте са подручја Рибнице и околине ради неометано сваког радног дана од 7 до 20 часова, као и викендом пре подне. Будући да су радови завршени, очекујемо ускоро и усељење у нову амбуланту у којој ће радити и педијатар, јер на подручју МЗ Рибница живи велики број деце предшколског и школског узраста. Такође смо, средствима из буџета града Краљева, опредељена за примарну здравствену заштиту, купили два нова возила „Dacia sandero“ и „Dacia doker“, укупне вредности  2,4 милиона динара. Пред крај године Министар здравља др Златибор Лончар уручио је уговоре о финансирању и реализацији пројеката  усмерених на унапређење квалитета здравствених услуга у примарној здравственој заштити за 83 дома здравља, укупне вредности 270.000.000 динара односно 2,3 милиона евра. Међу њима је и Дом здравља Краљево. „Назив  нашег пројекта је „Повећања обухвата скринингом особа у ризику од настајања кардиоваскуларних болести“ који има за циљ да подстакнемо, мотивишемо и обавимо скрининг за део становништва које је у највећем ризику, а нерадо се одазива на лекарске позиве тј. најређе долазе код лекара,“ истакла је др Крчевинац.

И ове године у октобру почела је вакцинација против грипа. Због великог интересовања суграђана, свих 4 000 доза опредељених за Дом здравља Краљево потрошено је у кратком року. Након отварања цивилног аеродрома „Морава“ у Лађевцима, у данима када су летови, ангажоване су екипе Службе хитне медицинске помоћи које пружају медициснку подршку. Важно је напоменути и то да је у Служби за здравствену зашититу деце предшколског и школског узраста уведена нова здравствена услуга – ултразвучни преглед кукова код новорођенчади.  И ове године међу 100 најбољих дипломаца медицинског факултета у Србији је и докторка из Краљева, која је радни  однос на одређено засновала у Дому здравља Краљево, будући да наша установа препознаје квалитетан кадар и даје прилику најбољим дипломцима да овде заснују радни однос.

Сваке године Дом здравља Краљево награди и похвали запослене који су дали допринос и уложили веће напоре од уобичајених, а који су довели до унапређења рада Дома здравља и његове промоције. Ове године то је др Снежана Кнежевић, специјалиста опше медицине која је на светском скупу лекара опште медицине „WONCA“ проглашена за победницу за европски регион.

Овај скуп био је прилика да  Дом здравља уручи Миломиру Главчићу захвалницу за хуманост и човечност, коју је у његово име примио блиски рођак, Горан Главчић.

Планови за наредну годину који се односе на Дом здравља Краљево одвијаће се у зависности од околности, будући да наредне године предстоји поновно спајање у Здравствени центар.

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

Dom Zdravlja Kraljevo © 2020