Календар здравља

ПОЈЕДНОСТАВЉЕН НАЧИН ЗАКАЗИВАЊА КУЋНИХ ПОСЕТА ПАЦИЈЕНТИМА

У циљу унапређења квалитета здравствених услуга, Дом здравља Краљево је од 1. октобра ове године увео потпуно нов начин заказивања кућних посета пацијентима којима је неопходан такав вид лечења. Вишегодишње искуство показало је да најчешћи проблеми код заказивања настају због комуникације између појединих служби, пре свега Службе за здравствену заштиту одраслог становништва и Службе кућног лечења.

„То је зато јер пацијент приликом доласка са налогом за кућно лечење, где су сви подаци о лечењу, долази директно у службу. Схвативши да је то заиста било врло напорно за  људе са таквим потребама, за родбину и окружење који се баве подршком у лечењу тих пацијената, увидели смо да је било неопходно тај пут претворити у комуникацију између две службе, јер заправо није било посредника између пацијената“, каже главна сестра Дома здравља Краљево вмс Гордана Шарац.

Управо због тога уведен је електронски упут односно налог изабраних лекара за пацијенте који имају потребу за кућним лечењем. Сада директно у Службу кућног лечења стиже налог из Службе за здравствену заштиту одраслог становништва.

„Наши пацијенти више не доносе такве налоге и не чекају пред вратима Службе за кућно лечење да би се договорили о термину посете. На овај начин лекар из кућног лечења директно комуницира са породицом, остварује контакт, договара посету и  поштује све донете процедуре у односу на  временски рок за обаљање тих посета“, додала је Шарац.

Од увођења новог начина заказивања кућних посета, а на задовољство и корисника услуга и запослених, није било проблема нити застоја у функционисању. Оно што је најбитније, на овај начин се штеде и време и новац пацијената који бивају позивани из Службе кућног лечења и тада добијају информацију када и у које ће време их посетити лекар и сестра Кућног лечења.

00 04 03 02

Dom Zdravlja Kraljevo © 2014